Sziasztok !

 

Cnc, 2w-os lézerdiódával, tükörre, fára, műanyagra, öngyújtóra, plexire jó !

Nem gyors, de megbízható ! Nagyon pontosak a léptekei, így raszteres gravírozásra is tökéletes (http://tukortunder.hu). 0.17mm átmérő képpontokkal égetek tükörre.

 

Sebesség pl : tükörre, a4-es, raszteresen, telibe, az egész felület kb 8 óra, fára kb harmada. Nem raszteres, hanem vektoros rajzoknál sokkal gyorsabb. Pl az amit láttok a képeket „smaragdos” kép ,az az tükörre 70 perc volt, fára 22 perc , és a4-es mindkettő (pontosabban 22x28cm)

 

A dobozban :

2db msd 40-3.2 motorvezérlő, sir-nyeteg féle lpt-leválasztó, lézermeghajtó (3A-ig jó, ez a 2w-os lézerdióda 2.4A-ez hajtható maximum, de én csak 2.1A-en használom., amúgy 3w-os lézerdiódát is elbír) Kérésre tudok tenni bele olyat, de kb 10%-al lesz gyorsabb csak a 3W-ossal, mint ezzel a 2W-ossal. Van még a dobozban 50w-os ,24v-os trafó a motorknak, és egy pc-táp.

 

Füstelszív miatt lett dobozolva az egész. Erre egy ifá-ból kitermelt 12v-os, 25w-os elszívó motor van, a gép mögött, nincs bekapcsolva, mert hangos, és panelban lakok, és átveszi a hangját az egész lakóépület. A dobozon plexi van. Az elektronika is bútórlapokból összerakott dobozban van.

 

X-tengelyen 2db nema kis méretű, nem tudom pontosan milyen típus, 200 lépéses, erős motor van.

Y-tengelyem 4db em gyengébb motorok vannak, de mivel 4-en vannak erősek. A videón látottnál sokkal gyorsabb mozgásra is képes, nem téveszt lépést.

 

A bejárt felület 25cm x 40cm.

 

Y tengely 2db thk nagy ,golyós sin+kocsi ,az x pedig 2 darab vékony ,kis golyós sin+kocsi. (sajnos nem tudom a postos típisukat)1

Motorokon bordáskerék, bordásszíj hajtás.

 

A lézer alatt, a „munkaasztalon” 2db bútorlap van egymáson, ez a tálca egy mozdulattal  kivehető, ezen van a tükör,  tehát ennyi még elfér alatta. Ha ezt kiveszitek, akkor még 2x18+3 azaz 39 mm nagyságú tárgy alámehet.

 

Raszteres, és vektoros gravírozásra én írtam programot, azzal használom ,de amúgy step-dir-es, a lézer meg az 1-es lábon van, így mach-ből ,vagy akármiből is szépen megy.

 

 

 

Működés közben !

 

>>>>    LETÖLTHETŐ VIDEO (avi, 130Mb)       <<<<